Upplevelser i Sverige

En familje semester och en härlig upplevelse presentkortskulle kunna se ut så här ungefär.
Från Stockholm, kör du västerut till Mariefred för att utforska den 16: e-talet Gripsholms slott med sin välbevarade interiör från olika epoker och som också rymmer en stor konstutställning. Du kanske vill åka tåget vid Mariefred järnvägsmuseum, som går tillbaka till slutet av 1800 talet. I Eskilstuna kan du besöka smeden gemenskap, som är från den 17: e talet, och där smederna fortfarande upptagna med sina hantverk. Sedan vidare mot Örebro och friluftsmuseet i Wadköping, med sina vackra gamla byggnader, hantverkare och butiker. Övernatta i Örebro-området. Efter frukost besöker man Örebro slott, där du kan gå en guidad tur att ta reda på märkliga förflutna i detta 1400 tals slott. Ta avstickare till Grythyttans Värdshus för en sann kulinarisk upplevelse. Efter en utsökt måltid, kör man vodare till Karlstad, där man övernattar.  Man kör längs Vänerns strand. För badälskare, kommer det att finnas flera möjligheter att ta ett dopp på väg till Trollhättan. Linbane turen ger dig en vacker utsikt över Trollhättan där man övernattar.


Stopp på High Chaparral som är en västerländsk stad där du kan se banditer råna den lokala saloonen och senare se dem fångas av sheriffen. Glasriket är ett av de mest berömda glasbruken i Sverige. Det finns mer än 50 glasbruk inom detta område, och många av dem är öppna för besökare. Läs om hur glaset är gjort av sand samt hur den produceras. Om du har tur kan du hitta en speciell gåva eller souvenir i en av de glasbruk butiker som erbjuder bra priser. Du kan också besöka Lessebo och pappersfabriken, där papperet har handgjorts här sedan starten 1693. Här kan du lära dig hur papper gjordes förr i tiden.


Se sevärdheterna runt Vadstena slott, kloster och den lilla 12-talet staden. Stopp i Borenshult genom Göta Kanal älv, där du kan se den manuella Borensberg sluss, som är värt ett besök. Kort kryssningar på kanalen erbjuds i området. Om du vill kan du besöka Kolmårdens International Zoo på väg norrut. På vägen tillbaka till där man erbjuds en upplevelse Stockholm, rekommenderar vi att du besöker den lilla vackra staden Trosa med kusten och 1800 tals Tullgarns slott, med några av de vackraste interiörer från denna tidsperiod.
 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0